9 сільгосппідприємств отримали гранти на загальну суму понад 1 млн 200 тис. грн

( 1 Голос )

ФГ «Помірки» зі Стрийського району та ФГ «Кмітливість» з м. Пустомити – молочні господарства. Суми грантів для них становлять 198 та 160 тис. грн., відповідно.

У фруктово-овочевому напрямі гранти отримали: СФГ «Стандарт», «Гнатко», «Вовкун В. І» із Жовківського району – 75 тис. грн; ТзОВ «Хайндсток (Україна) Лімітед» з Миколаївського району – 220 тис. грн; ФГ «Ревера В.Г» з Жидачівського району – 160 тис. грн; ФГ «Явір» (Кам’янко-Буський район) – 75.600 грн; приватне СГП «Агрофірма «Горуцька» (Миколаївський район) – 89.280 грн; ФГ «Малинівка» із Пустомитівського району – 220 тис. грн та ФОП Прийма М.С. (Яворівський район) – 70.800 грн.

Керівник відділу фінансів та моніторингу проекту Григорій Федак розповів: «Перед винесенням заявок на отримання гранту на засідання Грантового комітету кожне господарство, котре подало заявку, ретельно перевіряється. Зокрема, увага приділяється господарствам зі стабільним розвитком, адже грант – це тільки 40%, а в окремих випадках 60%, кошторисної вартості запланованих інвестицій. Інші кошти повинен додати сам підприємець. Також ми перевіряємо показники підприємств, достовірність інформації у заявках та інші показники господарської діяльності. Зазначу, що у процесі виконання грантової угоди та після надання грантів ми й надалі перевірятимемо грантоутримувачів щодо цільового використання інвестицій».

Інформація про проект:

«Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» - проект орієнтований на виробників та переробників сільськогосподарської продукції Львівської області. Фінансує проект уряд Королівства Данія та Міністерство закордонних справ Данії.

Мета проекту – збільшити продуктивність та прибутковість у сільськогосподарському та переробному секторах. Сфери втілення – молочна та фруктово-овочева. Термін виконання: січень 2010 р. – грудень 2012 р.

Проект складається з кількох компонентів:

• «Підтримка ланцюгів формування доданої вартості»: консультування з виробничих та маркетингових питань;
  • «Грантовий фонд»: надання грантів сільськогосподарським виробникам та переробникам, які є учасниками обраних ланцюгів формування додаткової вартості;
  • «Форум»: створення форуму усіх зацікавлених сторін у молочному та фруктово-овочевому секторах для обміну ідеями та інформацією, а також для сприяння внесенню змін у законодавчі та нормативні акти.
GoodWeb SEO продвижение сайтов