Ферми Львівщини залучаються фінансовою підтримкою з Європи

( 1 Голос )

Проект «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів») затвердив нові гранти для агропідприємств Львівщини.

Відтак, у фруктово-овочевому секторі два гранти грант отримало ФГ «Нова мрія». Сума першого гранту становить 51 272 грн. і покриває 40% вартості інфрачервоної сушки, овочерізки, двох дисків для овочерізки, вакуумної пакувальної машини. Другий грант - 72 000 грн покриває 40% вартості камери з обладнанням для заморозки.

Ще одним грантоотримувачем стало ФГ «Агрообрій», яке теж отримало два гранти, кожен з яких покрив 20% необхідних вкладень: один у сумі 175 546,76 грн для придбання холодильного обладнання у дві камери овочесховища, глибокорозпушувача та автонавантажувача; другий грант - 52 520 грн для утеплення будівлі сховища поліуретаном.

У молочному секторі грант у сумі 190 000 грн отримало ФГ «Веселка-М». Ці кошти покрили 40% інвестицій для придбання обладнання для виробництва сичужних та кисломолочних сирів (блок-форм, надставки для блок-форм, візків нержавіючих для форм).

СВК «Добротворець» отримав грант у розмірі 116 048,32 грн для придбання фреонового компресора для виробництва лід-води для охолодження молока, резервуара-термоса на 1000л, балансного резервуара на 100л, пастеризаційної охолоджувальної установки ОКЛ-3, переобладнання сирного пресу, монтаж технологічних та електричних комунікацій, монтажні матеріали.

Ще три господарства отримали гранти, що компенсують частину коштів для купівлі племінних нетелей з-за кордону: ФГ «Ліщук Н.С» отримало €6 210; ФГ «Помірки» – €8 280; ФГ «Еталон М» – €4 968.

Інформація про проект:

«Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» - проект орієнтований на виробників та переробників сільськогосподарської продукції Львівської області. Фінансує проект уряд Королівства Данія та Міністерство закордонних справ Данії.

Мета проекту – збільшити продуктивність та прибутковість у сільськогосподарському та переробному секторах. Сфери втілення – молочна та фруктово-овочева. Термін виконання: січень 2010 р. – грудень 2013 р.

Проект складається з кількох компонентів:

•              «Підтримка ланцюгів формування доданої вартості»: консультування з виробничих та маркетингових питань;

•              «Грантовий фонд»: надання грантів сільськогосподарським виробникам та переробникам, які є учасниками обраних ланцюгів формування додаткової вартості;

•              «Форум»: створення форуму усіх зацікавлених сторін у молочному та фруктово-овочевому секторах для обміну ідеями та інформацією, а також для сприяння внесенню змін у законодавчі та нормативні акти.

GoodWeb SEO продвижение сайтов