Молочний кооператив на Львівщині отримав понад 230 тис. грн від Данії

( 1 Голос )

Сільськогосподарський виробничий кооператив «Молоко-Львів», до якого входять особисті селянські господарства Радехівського та Буського районів Львівської області, отримав два гранти від Уряду Королівства Данія – у розмірі 34 085 грн та 196 800 грн. Грантові кошти підприємство отримало завдяки участі у проекті «Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» («Агро-Львів»).

Перший грант дав змогу придбати аналізатори молока «Екомілк-М» (7 параметрів) та «Екомілк» (7 параметрів), другий – 4 охолоджувальні танки, 4 молочні насоси, 4 корпуси для фільтрів, 4 молочні крани та 4 блоки-контейнери, відповідно, для чотирьох молокоприймальних пунктів (двох у селі Оглядів та по одному у селах Нивиці та Опліцько).

У регіонах, котрі обєднав кооператив, як і в багатьох інших, у сегменті молочного скотарства нині є суттєва проблема – виробниками молока є одиничні приватні господарства, де отримують по одній чи дві корови. У такому випадку надзвичайно важко налагодити системність, збудувати схему заготівлі-продажу, відповідно, і забезпечити дохід власникам корів. Саме така ситуація стала поштовхом для створення кооперативу – щоб зявилася системність і можливість контролю за кількістю і якістю молока.

Зазначимо, що на разі до кооперативу долучилися 14 сіл, і, як зазначає керівництво, люди задоволені своїм рішенням об’єднатися, адже поступово результати спільної роботи стають помітними, а також участь у кооперативі дає змогу вдосконалюватися через участь у різних проектах чи програмах, зокрема, у данському проекті «Агро-Львів».

Інформація про проект:

«Надання послуг з управління двома ланцюгами додаткової вартості сільськогосподарської продукції в Україні» - проект орієнтований на виробників та переробників сільськогосподарської продукції Львівської області. Фінансує проект уряд Королівства Данія та Міністерство закордонних справ Данії.

Мета проекту – збільшити продуктивність та прибутковість у сільськогосподарському та переробному секторах. Сфери втілення – молочна та фруктово-овочева. Термін виконання: січень 2010 р. – грудень 2013 р.

Проект складається з кількох компонентів:

•              «Підтримка ланцюгів формування доданої вартості»: консультування з виробничих та маркетингових питань;

•              «Грантовий фонд»: надання грантів сільськогосподарським виробникам та переробникам, які є учасниками обраних ланцюгів формування додаткової вартості;

•              «Форум»: створення форуму усіх зацікавлених сторін у молочному та фруктово-овочевому секторах для обміну ідеями та інформацією, а також для сприяння внесенню змін у законодавчі та нормативні акти.

GoodWeb SEO продвижение сайтов